• ontvang onze newsletter
  • Er werd geen enkel artikel gekozen.

Veel voorkomende vragen

Uw bestelling / Retourneren en ruilen

+32 (0)2 402 14 74

We zijn bereikbaar van 10.30 tot 18.30 uur van maandag tot vrijdag, behalve Franse feestdagen.

neem contact met ons op via e-mail

Hoe kan ik een op Hermes.com besteld artikel terugsturen of ruilen?

U hebt de mogelijkheid om, voor een omruilings- of terugbetalingsaanvraag, elk artikel besteld op de site Hermes.com te retourneren binnen de dertig (30) kalenderdagen vanaf de leverdatum. De artikelen moeten in hun oorspronkelijke staat en verpakking (de oranje doos en indien mogelijk de verzenddoos) geretourneerd worden, vergezeld van de aankoopfactuur of van een kopie in geval van een gedeeltelijke retour.

- Via de site Hermes.com
Meld u aan op uw account en klik op "artikelen retourneren of omruilen" in de sectie "uw bestellingen". Volg de instructies en:
- kies de te retourneren artikelen en uw retourwijze (afgifte bij de post of afhaling van het pakket thuis afhankelijk van de zone)
- download het voorafbetaalde retouretiket en druk het af.
U hoeft enkel nog het etiket op uw pakket te kleven en het te overhandigen aan de transporteur.

Bepaalde artikelen zijn onderworpen aan specifieke retourvoorwaarden.

- Via de Hermès-winkels
Raadpleeg de rubriek ''Kan ik een artikel in de winkel retourneren of omruilen?''

Kan ik een artikel in de winkel retourneren of omruilen?

In de Hermès-winkels (behalve Italië) kunt u de artikelen die u kocht op de site Hermes.com omruilen of een klantenkrediet krijgen, maar terugbetaling is niet mogelijk. Op nl.stores.hermes.com vindt u een lijst met Hermès-winkels.

Momentiel bieden we niet de mogelijkheid om op de site Hermes.com een omruiling of terugbetaling te vragen van artikelen die gekocht werden in een Hermès-winkel.

Kan ik een geschenk dat gekocht werd op de website Hermes.com retourneren of omruilen?

Voor geschenken – besteld op de site Hermes.com – die u werden aangeboden, is enkel de omruiling voor een product van gelijke of hogere waarde (het prijsverschil moet dan door de begunstigde van het geschenk betaald worden) mogelijk.

Contacteer onze Klantendienst  via telefoon of per e-mail via de rubriek ''Contact''. De Klantendienst stuurt u per mail het voorafbetaalde retouretiket.

Vervolgens kunt u uw pakket afgeven bij La Poste voor bestellingen geleverd in Frankrijk en Monaco of een afhaling van het pakket bij u thuis plannen voor de rest van Europa, met een afspraakname in het tweede geval.

Zijn bepaalde producten onderworpen aan specifieke retourvoorwaarden?

De retour van horloges en juwelen verstuurd in Italië en van parfums is onderworpen aan een speciale retourprocedure. De retouraangifte voor een omruiling of terugbetaling moet vooraf gedaan worden via uw klantaccount. Vervolgens kunt u uw pakket retourneren naar het volgende adres:

H.com
Service Retour
24, rue du Faubourg Saint-Honoré
75008 Paris
Frankrijk

In dit geval raden wij u aan om de verzekering voorgesteld door uw transporteur af te sluiten. De gemaakte retourkosten worden u terugbetaald, want het systeem van voorafbetaalde retouretiketten is niet beschikbaar voor dit type artikelen.

Retourvoorwaarden voor parfums:
- ze mogen niet geopend zijn en moeten geretourneerd worden in hun oorspronkelijke verpakking (in transparante folie);
- bij een retour van een defect product of product dat beschadigd werd tijdens de levering, moet de klant zich ervan verzekeren dat de flacon nog steeds hermetisch gesloten is (zoniet, contacteer onze Klantendienst  via telefoon of per e-mail via de rubriek ''Contact'').

Retourvoorwaarden van “samen te stellen riemen”:
Indien u een riem en gesp besteld hebt via de functionaliteit “samen te stellen riemen”, is het niet mogelijk om dit artikel gedeeltelijk te retourneren: u moet de lederen riem samen met de gesp retourneren.

Retourvoorwaarden voor de fiets "Le Flâneur" :
Neem contact op met onze Klantendienst die onmiddellijk zorgt voor de terugname van de fiets door onze transporteur. De fiets moet perfect verpakt zitten in de originele verpakking.

Retourvoorwaarden van Apple Watch Hermès:

De Apple Watch Hermès moet in zijn originele verpakking retour gezonden worden en mag niet gekoppeld zijn aan, of gesynchroniseerd zijn met een ander elektronisch apparaat. Het serienummer van de retourgezonden Apple Watch Hermès moet overeenkomen met het serienummer op de originele factuur.

De Apple Watch Hermès moet teruggestuurd worden naar een winkel in hetzelfde land als dat van het afleveradres, en moet aan een wederverkoper van Apple Watch Hermès verzonden worden. U vindt de lijst van wederverkopers via de volgende link: www.hermes.com/applewatchhermes

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

Wij stellen alles in het werk om de terugbetalingen zo snel mogelijk te behandelen zodat ze gebeuren binnen de 14 dagen na de verzending van uw retour naar Hermes.com.

Merk op dat de terugbetaling uitgevoerd wordt via hetzelfde betaalmiddel gebruikt bij de plaatsing van uw bestelling.