Selle d'Officier en Grande Tenue

Carré-sjaal van 100% zijden twill, met de hand omzoomd (90 x 90 cm)
Kleur : pétrole/orange/turquoise

Ontwerp door Wlodek Kaminski

Ref. : H003108S 11

€ 350,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (5)

Knopen

Kleuren (5)

€ 350,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Deze carré werd door Wlodek Kaminski ontworpen als een portret dat de schoonheid van een zadel onthult. Dit 'zadel voor een officier in groot tenue' was bestemd voor generaals. Het werd in 1884 door het Franse leger in gebruik genomen en in 1914, aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, afgedankt. Het zadel werd gemaakt door het Parijse bedrijf Bidal et Piat, dat een uitstekende reputatie had als leverancier van militair materieel. Het zadel is overtrokken met zeer fijn marokijnleer en fluweel, en versierd met een eenvoudige en grafische bladerdecoratie, panterhuid (dat destijds 'tijgervel' werd genoemd), en met delicaat geciseleerd boordsel en koperbeslag. Dit zogenaamde 'Engelse' zadel neemt een bijzondere plek in de Émile Hermès-collectie in.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H003108S 11, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30 (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.