Parures de Samouraïs

Carré-sjaal van 100% zijden twill, met de hand omzoomd (90 x 90 cm)
Kleur : framboise/vert/rose poudre

Ontwerp door Aline Honoré

Ref. : H003071S 12

€ 350,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (8)

Knopen

Kleuren (8)

€ 350,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

De samoerai, soldaten uit het oude Japan, bezaten rijk versierde wapenuitrustingen. Aline Honoré ontwierp een carré waarop veertien elementen daarvan, uit de veertiende tot de achttiende eeuw, terugkomen. Het centrum wordt gevormd door een harnas van brons, ijzer, leer, zijde en lak, gemaakt door twee wapensmeden uit de school van Miochin. Dit harnas stamt uit de Edoperiode (1615-1868) en was ongetwijfeld het bezit van een daimyo, een rijke landeigenaar. De harnassen werden versierd met bloemmotieven en familiewapens. Deze stukken worden bewaard in het Ann & Gabriel Barbier‑Mueller Museum in Dallas in de Verenigde Staten. Deze privécollectie samoerai-wapenuitrustingen is een van de grootste ter wereld. De derde en vierde generatie van de familie Barbier-Mueller zijn vermaarde kunstverzamelaars, en verzamelden bijna duizend verschillende objecten voor deze collectie.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H003071S 12, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30 (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.