Harnais de Cour

Carré-sjaal van 100 % zijden twill, met de hand omzoomd (90 x 90 cm)
Kleur : rose/beige/caramel

Ontwerp door Philippe Ledoux

Ref. : H001624S 21

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Kleuren (7)

Knopen

Kleuren (7)

€ 360,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Twee paarden gaan ervandoor, en laten hun bespanning achter... Het waren uitzonderlijke begaafde ambachtslieden die deze ceremoniële bespanningen maakten. In Frankrijk waren ze tot in het midden van de negentiende eeuw zeer gebruikelijk. Later waren ze voorbehouden aan het koninklijk hof en voor galarijtuigen. In de tijd dat het Frans in veel Europese landen de omgangstaal van de adel was, werden deze bespanningen 'à la Française' genoemd. Hoe zou dat ook anders kunnen? De manen ingevlochten met zijde of versierd met fluwelen banden voorzien van eikelvormige versieringen en borduurwerk, kokardes van metaal of van passementerie, glanzende ringetjes, door de meester-zadelmakers met de hand gestikt leer... Zo mooi uitgedost is het niet moeilijk hun fraaie gang voor te stellen. Kijk ze lopen, omringd door de pikeurs, postrijders en staljongens die paarden en hun passagiers in de gaten houden. Ze zijn gehuld in stof, metaal en leer. Het geluid van hun hoeven weerklinkt in de straten. De metalen ringen van hun bespanning, voorzien van het wapen van hun heer, rinkelen zachtjes. Of ze nu met zijn tweeën, zessen of achten zijn, voor deze gelegenheden zien de paarden er op hun mooist uit!

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H001624S 21, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30, en zaterdag van 10 tot 18. (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.