Ex-Libris Coloriage

Reuzegrote carré-sjaal in twill 100% zijde (140 x 140 cm)
Kleur : H-rood/framboosrood/zalm

Ontwerp door Hugo Grygkar

Ref. : H431063S 07

€ 705,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

Knopen

Knopen

€ 705,00

Om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren, is online shoppen niet mogelijk tot 17 juli.
Bekijk gerust onze selectie artikelen.

GESCHIEDENIS VAN HET ONTWERP

Hugo Grygkar, auteur van grote klassiekers van het huis zoals de beroemde "Brides de gala", maakte deze carré-sjaal in 1946. Nu in een nieuw jasje door een volkomen nieuwe kleur. Een ex libris is een eigendomsmerkje dat door een bibliofiel wordt gekozen om de werken van zijn bibliotheek persoonlijk te maken. In 1923 kiest Emile-Maurice Hermès voor een dessin van Alfred de Dreux (1810-1860) dat bewaard is gebleven in zijn collectie: "Duc attelé, groom à l’attente". Het rijtuig, een kleine stadse auto, en de groom, beide eenvoudig weergegeven, zijn neergezet op de initialen EMH. Aan beide zijden, een 'caduceus', staf van de Griekse god Hermes (Romeinse god Mercurius), symbool voor vrede en handel. In de loop der jaren werd deze tekening een embleem. Rondom dit medaillon, vier elegante koetsen die zijn geïnspireerd op originele tekeningen van carrosseriebouwers uit de eerste helft van de 19e eeuw, die bewaard zijn gebleven in de collectie van Émile Hermès.

Diensten

 • Vragen over dit artikel ?
  Contacteer ons en vermeld de naam of de referentie: H431063S 07, per e-mail of telefonisch op +32 (0)2 402 14 74 (van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen in Frankrijk) van 10.30 tot 18.30 (GMT+1).

 • Levering in oranje doos, waar u dat wenst.
  Raadpleeg de leveringswijzen, - kosten, -termijnen en de aanvaarde betaalmogelijkheden. Eenvoudige en gratis retour binnen de 30 dagen.

 • Behoud de schoonheid van uw artikel.
  Bewaar het losgeknoopt en zie erop toe dat uw juwelen en accessoires er niet in blijven haperen. Vermijd elk contact met de regen of met agressieve producten en laat reinigen door een gespecialiseerde stomerij.

 • Wenst u iemand een geschenk aan te bieden ?
  Voeg een kaart toe met een persoonlijke boodschap. Tijdens uw bestelling is een factuur zonder prijs beschikbaar. Contacteer onze klantendienst voor elke omruiling.