• Er werd geen enkel artikel gekozen.

Kelly

De Kelly handtas

Bij Hermès heeft elk voorwerp een naam. Maar bij sommige is de naamgeving orgineler dan bij andere. Deze handtas bestond al lang voor ze Kelly ging heten en beroemd zou worden.

In de jaren '30 ontwierp Robert Dumas een dameshandtas met een strakke look, een breuk met de decoratieve stijl die in die tijd in de mode was. De prinses van Monaco, actrice Grace Kelly, hield er zoveel van dat ze er een half dozijn van bestelde in diverse kleuren. Maar op een dag in 1956 toen ze uit haar auto stapte, beschermde haar handtas haar tegen paparazzi die haar achterna zaten. Maanden voor de geboorte van de toekomstige prinses, deed de handtas dienst als een lijfwacht voor haar ongeboren kind. De foto haalde de cover van het weekblad Life en ging de wereld rond. De naam van de handtas was op dat moment geboren. De geschiedenis van deze handtas ging verder onder de naam "Kelly", de collectie werd uitgebreid met nieuwe modellen, nieuwe maten, nieuwe materialen en nieuwe kleuren onder impuls van Leïla Menchari, de koningin van de etalages, en van de creatiestudio voor lederwaren. Kelly Lakis, Kelly Shouder, Kelly Relax, Kelly Cut... er zijn zovele variaties die het bewijs zijn van de uitzonderlijke expertise van de ledermakers-zadelmakers en de grenzeloze creativiteit van het Huis.
Een Kelly is even zeldzaam als kostbaar. Om de juiste handtas te kiezen, moet je ze zien, ruiken, voelen of een bestelling plaatsen bij een verkoper met kennis van zaken. Daarom is de handtas enkel te koop in onze winkels.